fredag 27. juli 2012

Vi pakker til ferie

Jeg og mannen har aldri vært av dem som planlegger og pakker så veldig i forkant av reiser. Det er ikke latskap ellers sløvhet eller manglende planlegging, mer at vi reiser mye og dermed så er vi ganske rutinerte. De viktigste tingene (tutter, kosekluter, bleier) pakker vi jo flere ganger i uka, bare vi skal på lekeplassen eller en liten utflukt. Og forstå meg rett, men de mindre viktige tingene (som klær og tannkoster og sånn) er lett å huske, men og lett å erstatte dersom vi skulle ha glemt noe. Og ungene har ikke søvnløse netter fordi om vi har glemt tannkosten. Det har forsåvidt heller ikke Karius og Baktus, men det er alltid en butikk å oppdrive.

Allikevel er det mer forberedelse nå enn i gamle dager. I gamle dager måtte vi huske å bestille legetime for å få malariatabletter, og det var det.

Nå må vi:
* Innom apoteket og kjøpe noen småting, ooops det ble visst mer enn noen småting. Xylocain (eller hvordan det nå staves), påfyll av dentinox, paracet, nesespray, plaster, solkrem, aftersun, hostesaft, pyrisept, små mesoftkompresser, u name it.
* Innom Rema å kjøpe bleier og våtservietter, som er hinsidiges all fornuft dyrt i mange utland, sånn som det store sydenlandet. Det er utopi å tro at du har nok våtservietter med, for det går vanvittig mange med til å tørke is av fjes, av vogna, av klærne, av foreldrene, middagsrester av restaurantgulvene, the list goes on. Men positiv innstilling er viktig ;)
* Innom Nille å kjøpe aktivitetsbøker og fargeblyanter, litt godis (jaaa sukker er så lurt for krakilske unger på fly nemlig), ikke sjokolade nei for det setter så veldig synlige merker, noen små leker som forhåpentligvis er kjekke i mer enn tre sekunder og annet småplukk. De cars-viftene anbefales. Minsta synes at den var kjekk i et kvarter, og det var et av de mest kritiske kvarterene etter leggetid før innflyging.
* Innom HM og kjøpe badetruser til minsta, badedrakt til midterste (som hun nekta å ha på seg når søskene bare bada i truse), og badebukser til største (som han nekta å ha på seg fordi han ikke ville bade i truse fordi pappa bada i shorts)

Vi er og rutinerte nok til å sprengvaske tøy uka før. Selv om ingen helt aner hvordan gulvet på vaskerommet ser ut, så får vi gjort dype innhogg så vi har klær både til reise og hjemkomst.
Jeg regner ikke med at vi er aleine om det, men klesskapene våre er tilpasset det vestlandske klimaet. Det vil si at ullet fremdeles ligger på sin plass, men at skuffa med sommerkjoler - ikke eksisterer. Kjolene er stort sett med for eller i ull eller fleece. Dette er å anse som en god grunn til å sjåppe når en kommer frem til varmen, noe som er veldig kjekt og dessuten praktisk å gjøre i utlandet, for da telles jo ikke penger uansett.

Jeg sier til ungene at de må finne frem det de vil ha med av tepper og bamser. Nei ikke legg det oppi kofferten, legg det på siden så pakker pappa det etterpå.
Så legger jeg mitt eget oppi kofferten mens mannen tar det utav igjen og spør om jeg kan legge det på siden så han kan pakke alt sammen etterpå.

Når roen senker seg i huset på kvelden står det en krokodillekoffert, en prinsessekoffert, en dykkebag og en lilla trillekoffert klar. Gjett hvilke koffert som tilhører hvem ;)

1 kommentar:

  1. Så skjønne :D OG seff må man teste om hodet får plass igjennom trillehåndtaket :D

    SvarSlett