tirsdag 16. oktober 2012

Svømmetur i oktober

Sol, blide unger, tur og godt selskap. Det er oppskriften for den perfekte søndag!
Åh ja, pluss på litt galgenhumor og litt (mer) tålmodighet (enn jeg hadde på søndag når uhellet var ute).

Sekken var pakket, nysteikte piroger var fremdeles varme i dinosaurtogetmetallmatboksene, jeg hadde huska drikke til alle unger og mammaen selv, kaffi OG kaffikopper (det er ikke en selvfølge...og foreløpig har jeg ikke vært så desperat at jeg har prøvd å drikke kaffi rett av termosen. Ikke se bort ifra at det skjer en dag), bleier og kluter, sitteunderlag osv osv. Våtservietter var vi i manko på, men det er lett å bomme av andre (mange fordeler av å gå mange på tur). Nå skulle det vise seg at VÅTservietter var det jeg minst av alt skulle trenge å tenke på =P

Blide mammaer (og noen pappaer. Pappaer på tur er gull. Sparker fotball og lager barkebåter og er magnet på ivrige unger. Luksus for en mamma med dagen derpåderpå) fant fort ut at vi måtte til toppen av arboretet, der det var sooool (ja vi er norske. Sol sol sol sol sol sol. Har jeg nevnt at det var sol? Riktignok fem grader, men soool!). Der var det og et vann, men det var jo ikke noen bekymring. Enda.
Dinosaurjegerne sprang i forkant, noen søte små satt i vognene sine (3,5 minutter med søvn i bilen er nemlig nok i følge min minste frøken), altså en finfin start.

Vi kom opp til toppen, fant en ledig benk, pakket ut mat og drikke og rigget oss til der. Ungene fant vannet, og foreldrene trekte kjapt etter. Vi må jo passe på. Jessda. Problemet er at de er så vanvittig kjappe. Og tyngdekraften er ganske imponerende sånn i praksis! Førstemann duppa hodet nedi før det var gått en time. Ingen hadde med seg reservedresser og sånt, men det gis allikevel gigapluss i margen til dem som hadde med seg et håndkle. Og siden det var sol (ja jeg måtte bare) så var det heller ikke noe problem å få lånt ei tørr lue til den lille lysluggen - det er jo ofte våte ører som får trekk som blir vonde, ikke tørre varme hoder (det er visst en varm affære å jakte på dinosaurer).
Det er noe usikkert når nestemann testa hvor våte sko kan bli, men min kjære gutt gjorde det skikkelig og hoppa uti til knærne. Og hadde det ikke vært for en kjapp pappa så hadde det nok blitt enda våtere. Bah. Dagens trim ble dermed fullfart marsj hjem, med ei som hadde sovna i vogna igjen, en stakkars badepiraya småløpende på siden av meg, og ei som satt på skuldrene/på vogna/på armen. Ja jeg skjønner at du vil gå selv, men vi vil gjerne rekke tilbake før alle de andre har gått.
Bytte tøy (hvordan greier noen seg med bare ett sett??), overlevere sovefrøken til sovemann som ikke fikk sove lenger, ta bil nr to og kjøre tilbake (i stedet for å bare gå ned til parkeringsplassen in the first place og kjøre hjem. Man tenker så logisk når man er stressa, dessuten har lengdemål aldri vært min sterke side).

Meeen vi kom oss tilbake til de andre, like blide. Selv om sola var vekke og tredje par gikk hjem med en gutt med rekordvåte bein når vi kom. Søndagstur med skiftordning kan man vel si!

Ting vi lærte denne dagen:
- Goretex holder imponerende bra.
- Angrybirdssko er stor suksess blant fireåringer, men ikke fullt så vannresistente som goretex.
- Kappahl sin vinterdress holder og veldig bra. Selv om skoa kunne tømmes og sokkene vris, så var buksa under dressen like tørr. Imponerende!
- Vann i oktober er ganske kaldt.

Tips til ting som kan være greit å ha med seg på tur:
- Mat. Masse mat, for andre sin mat smaker veldig ofte bedre enn den en selv har med.
- Drikke. En blir tørst av springmarsjer hjem for å finne nytt tøy.
- Sitteunderlag
- Våtservietter
- Kaffi. Koffein. Need I say more?
- Skift, fra innerst til ytterst, øverst til nederst.
- Håndkle
- Tørketrommel
- Skotørker
- Armringer eller redningsvest

Forresten så anbefaler jeg absolutt ikke arboretet til søndagstur. Det er nemlig utrolig irriterende når så mange andre står før oss i vaffelkøen. Så hvis alle bare går et annet sted så er det fint ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar